söndag 19 juni 2011

Chili North Texas Red





Dags att dra igång bloggen igen. Första inlägget på länge och det blir Chili för hela slanten. Riktig chili ska göras på Högrev, den ska inte innehålla några bönor (de serveras vid sidan av), ej heller någon lök.
Jag tog med mig min lilla upp till Konsum i Sjöstan. Högrev, spansk peppar, Jalapeño, Chipotle peppar och en massa annat gott.
Köttet ska tärnas och brynas och därefter kokas långsamt i oxbuljong och ljus öl. Jag använder min stora gjutjärnsgryta. Smaksätter med alla chilisorter och fem vitlöksklyftor och en bra mängd mald spiskummin, koriander och färsk oregano.

Till Chilin serverade jag en blandning av kikärtor, kidneybönor och stora vita bönor. Allt slungat i citron samt salt och peppar.
Jag gjorde även en egen Guacamole på avocado, vitlök, citronsaft, salt, peppar, sex körsbärstomater och några stänk tabasco.

En grönsallad, nacho chips och gräddfil blir den sista touchen.

Alla i familjen njöt för fulla muggar. Vad som gjorde mig extra stolt var att min 2,5-åring tyckte det var jättegott. Även om jag inte gör min chili så superstark, tänkte jag att det skulle vara för mycket för den lilla, men icke då.
Storkok som detta är nog bland det roligaste jag vet. Att se något gifta ihop sig och reduceras till något så magiskt.

Många har nog sitt eget chili-recept och så även jag. Dock så använder jag detta recept, publicerat av Hörnfeldt, som grund: