Dags för kvällens middag som alltså blev Jens Goda Fisksoppa. Mycket nöjd med resultatet. Blev hur gott som helst. Båda jag och mitt hjärta njöt av varje sked.
Recept:
Ingredienser:
2 liter Fiskbuljong
400gr Torsk
1 burk med kräftstjärtar
500gr oskalade räkor
1 röd Paprika
1 liten Fänkål
1 Morot
2 Vitlöksklyftor
1 Purjolök
1 matsked Curry
1 matsked Tomatpuré
4dl lätt Creme Fraiche
Salt och Peppar
Aioli
Koka upp buljongen i en tjockbottnad gryta. Tärna paprika, purjolök, morot, fänkål och vitlök och bryn mjuk men utan att den tar färg i en stekpanna. Pudra över curryn och blanda i tomatpurén. Salta och Peppra.
Häll blandningen i grytan med fiskbuljongen och efter det creme fraichen. Låt småputtra i 15 minuter.
Skala räkorna men spar skalen (recept för räkfond och räksoppa kommer att dyka upp i bloggen inom en snar framtid). häll av vätskan ur burken med kräftstjärtar. Skär torsken i kuber, kanske 2-3 cm stora.
Koka upp buljongen och lägg i Torsken. Stäng av värmen och lägg på ett lock. Låt vara i 8 minuter på plattan.
Lägg i räkorna och kräftstjärtarna i grytan och sätt på locket. Låt stå i ytterligare 2 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med en klick Aioli och ett gott bröd.
Soppan låter verkligen hur god som helst!
SvaraRaderaJa den blev lyckad! :)
SvaraRaderaSvårt att ange mått på salt och peppar etc. Smaka av och fixa lite så blir det bra.
/Jens