söndag 19 juni 2011

Chili North Texas Red

Dags att dra igång bloggen igen. Första inlägget på länge och det blir Chili för hela slanten. Riktig chili ska göras på Högrev, den ska inte innehålla några bönor (de serveras vid sidan av), ej heller någon lök.
Jag tog med mig min lilla upp till Konsum i Sjöstan. Högrev, spansk peppar, Jalapeño, Chipotle peppar och en massa annat gott.
Köttet ska tärnas och brynas och därefter kokas långsamt i oxbuljong och ljus öl. Jag använder min stora gjutjärnsgryta. Smaksätter med alla chilisorter och fem vitlöksklyftor och en bra mängd mald spiskummin, koriander och färsk oregano.

Till Chilin serverade jag en blandning av kikärtor, kidneybönor och stora vita bönor. Allt slungat i citron samt salt och peppar.
Jag gjorde även en egen Guacamole på avocado, vitlök, citronsaft, salt, peppar, sex körsbärstomater och några stänk tabasco.

En grönsallad, nacho chips och gräddfil blir den sista touchen.

Alla i familjen njöt för fulla muggar. Vad som gjorde mig extra stolt var att min 2,5-åring tyckte det var jättegott. Även om jag inte gör min chili så superstark, tänkte jag att det skulle vara för mycket för den lilla, men icke då.
Storkok som detta är nog bland det roligaste jag vet. Att se något gifta ihop sig och reduceras till något så magiskt.

Många har nog sitt eget chili-recept och så även jag. Dock så använder jag detta recept, publicerat av Hörnfeldt, som grund:


5 kommentarer:

 1. intressant med nya chilirecept.
  Testa gärna mitt recept som har tagits fram nu under ett par år då vi kör chilikväll med grabbarna 3-4ggr om året. Väldigt god =)

  http://gourmetbloggen.djspider.se/2011/05/19/chiligryta/

  SvaraRadera
 2. Åh vad gott! Perfekt höstgryta.

  SvaraRadera
 3. Vilken god gryta! Det ser verkligen ut att vara helt i min smak :D

  SvaraRadera
 4. Heej!

  Förlåt om jag stör, men tänkte bara fråga om jag kan få lite hjälp från dig skulle verkligen behöva det. Skulle du ha något intresse att hjälpa till i modeforum för modekunniga och modeintresserade personer? Moderator / VIP roller finns för seriösa och engagerade personer. Även ett inlägg hjälper mycket för att få modeforumet mer levande. Om du kanske bara gillar att läsa inlägg men inte vill bli medlem så kan du visa ditt stöd genom att klicka på Facebook like knappen. Tack för att du tar dig tid att kolla på detta / En stor Kram

  SvaraRadera
 5. Hej, Jag heter John från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
  1 till 10.

  Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

  Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

  Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

  Vi skulle älska att du deltar med några recept som. Look Amazing!


  Vänlig hälsning,


  http://www.Fooduel.com

  SvaraRadera