onsdag 11 maj 2011

Tisdag och lax på salladsbädd


Idag hämtade J dottern på dagis, så jag hade tid att handla lax och sallad till kvällens snabba anrättning. Glömde ändå salladen så jag fick åka upp till Konsum igen, så maten stod inte på bordet som utlovat när de kom hem. Huvudet under armen ibland. Ja så är det helt enkelt.

På dagarna är det ju verkligen hur varmt och skönt som helst just nu. Inte helt fel att sitta på en uteservering med en kall och bara jäsa. Varför inte den grymmaste puben i Hammarby Sjöstad: The Picts Bar? Stället har en massa öl från Mikrobryggerier och kommer jag ihåg rätt så hade de ett helt gäng från bryggeriet i Nynäshamn. Prova en Bedarö Bitter eller varför inte en Indianvikens Pale Ale IPA, båda på fat.
Dessutom har jag hört att Restaurang Zee har öppnat sin uteservering på Henriksdalskajen. Måste prövas så snart på möjligt.

Den 1'a juni börjar färjan Emilie gå igen. Den färjan som går från Hammarby Sjöstad till Nybrokajen och Djurgården. Själv så jobbar jag i närheten av Radiohuset vid gärdet, så båten hade kunnat vara ett perfekt sätt att ta sig till jobbet med. Nu är det inte så då man inte kan åka på SL-kortet på båten utan måste köpa ett separat månadskort på 800 spänn. Inte rimligt.

Lax och sallad var det ja. Det var min J som stod för tillagningen av laxen idag. Det gör hon alltid bra. Blir alltid saftigt och gott. här kommer varsegod.

Recept

Ingredienser:
Laxfilé frysta 4st
Spenat
Ruccolasallad
Rädisor en näve
Färska rödlökar med blast 2 st
Tomat 1st
Gurka 1/3
Mozzarellaost
Remouladsås
Färsk dill

Sätt ugnen på 200 grader. Tina Laxen och lägg den i en, med olivolja, smörjd ugnsfast form. Salta och peppra och tillaga i ugn i 15-20 minuter.
Blanda spenaten och ruccolan i en skål. Skiva löken smått och rädisan tunt. Tillsätt hackad gurka och tomat och riv ner mozzarellaosten.Kör några varv med pepparkvarnen och smula i lite flingsalt. Häll över olivolja och Balsamvinäger och blanda runt allt.
Servera laxfilén ovanpå salladen och allt är klart. En liten klick remouladsås till fisk är alltid gott. Snabbt och enkelt.

1 kommentar: