måndag 16 maj 2011

Pannkakor

 

Måndagskväll och Storskruttan fick välja mat. Det blev pannkakor (nej jag har inte skrivit fel, det var inte lillskruttan som valde). Mitt hjärta var trött och ville ha något som gick snabbt. Måste erkänna att det är grymt gott med pannkakor. Det är egentligen J's paradrätt, men idag fick jag äran. Måste erkänna att jag kände mig nervös. Skulle jag klara testet? Antar att många av er tycker att pannkakor kan väl vem som helst göra, behövs det inget recept för. Jag tänker att det kanske finns någon där ute som undrar. Hittade en jordgubbssylt på Konsum som inte innehåller något konserveringsmedel.

Recept

Ingredienser:
Vetemjöl 3 dl
Ägg 3st
Mjölk 6 dl
Salt ½ tsk
Smör 1 msk (plus vad du nu behöver till stekningen)
Vatten 1 msk
Grädde 3 dl
Jordgubbssylt

Blanda vetemjölet, salt och 3 dl av mjölken. Vispa lent och fri från klumpar. Blanda i resten av mölken och äggen och vispa ihop. Låt stå och dra i 20-30 minuter.
Smält en matsked smör och vispa ner tillsammans med vattnet.
Värm smör i en panna. Låt pannan bli ordenligt varm. Stek pannkakorna tunna. Servera med vispad grädde och jordgubbssylt.

3 kommentarer:

  1. Ekologiskt och utan konserveringsmedel,det gillar vi på Matblogg!Pannkakan ser goood ut!

    SvaraRadera
  2. Det var den också kan jag lova! Försöker alltid handla ekologiskt så mycket som möjligt.

    /Jens

    SvaraRadera
  3. Pannkaka är något som jag skulle kunna äta 7 dagar i veckan :D Barnsligt gott!

    SvaraRadera