onsdag 13 april 2011

Godaste fisksoppan





Dags för kvällens middag som alltså blev Jens Goda Fisksoppa. Mycket nöjd med resultatet. Blev hur gott som helst. Båda jag och mitt hjärta njöt av varje sked.

Recept:

Ingredienser:
2 liter Fiskbuljong
400gr Torsk
1 burk med kräftstjärtar
500gr oskalade räkor
1 röd Paprika
1 liten Fänkål
1 Morot
2 Vitlöksklyftor
1 Purjolök
1 matsked Curry
1 matsked Tomatpuré
4dl lätt Creme Fraiche
Salt och Peppar
Aioli

Koka upp buljongen i en tjockbottnad gryta. Tärna paprika, purjolök, morot, fänkål och vitlök och bryn mjuk men utan att den tar färg i en stekpanna. Pudra över curryn och blanda i tomatpurén. Salta och Peppra.
Häll blandningen i grytan med fiskbuljongen och efter det creme fraichen. Låt småputtra i 15 minuter.
Skala räkorna men spar skalen (recept för räkfond och räksoppa kommer att dyka upp i bloggen inom en snar framtid). häll av vätskan ur burken med kräftstjärtar. Skär torsken i kuber, kanske 2-3 cm stora.
Koka upp buljongen och lägg i Torsken. Stäng av värmen och lägg på ett lock. Låt vara i 8 minuter på plattan.
Lägg i räkorna och kräftstjärtarna i grytan och sätt på locket. Låt stå i ytterligare 2 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

Servera med en klick Aioli och ett gott bröd.

2 kommentarer:

  1. Soppan låter verkligen hur god som helst!

    SvaraRadera
  2. Ja den blev lyckad! :)
    Svårt att ange mått på salt och peppar etc. Smaka av och fixa lite så blir det bra.
    /Jens

    SvaraRadera